Real proslavio naslov prvaka Španije s hiljadama navijača u Madridu

Rukovodstvo i fudbaleri Real Madrida proslavili su danas u centru glavnog grada Španije 36. naslov prvaka pred hiljadama okupljenih navijača, javlja Anadolu.

Igrači su se ujutro okupili u klupskom kampu u Valdebebasu, gdje im je uručen pehar, jer su sinoć pobijedili u Granadi rezultatom 4-0 i osigurali naslov prvaka.

Među slavljenicima u redovima Reala bio je i hrvatski reprezentativac Luka Modrić, kojem je to četvrta titula prvaka od 2012. godine u Madridu.

Igrači obučeni u svečane bijele košulje i tamna odijela s kravatama fotografirali su se na pomoćnom terenu. Trener Carlo Ancelotti stajao je između kapitena Nache Fernandeza i Modrića.

Igrači su zatim bijelim klupskim autobusom došli na glavni madridski Trg Puerta del Sol te unijeli pehar u zgradu regionalne vlade Madrida. Prvake je ondje dočekala regionalna predsjednica Isabel Diaz Ayuso.

Kapiteni Nacho i Modrić iznijeli su pehar na balkon pokazavši ga hiljadama okupljenih navijača na trgu.

Modrić se s mikrofonom u ruci obratio okupljenima i zahvalio na nevjerojatnoj podršci tokom sezone.

“Hvala vam što ste ovdje i hvala što ste i mene osobno podržavali”, rekao je on, na šta su mu navijači povikivali “Luka, ostani”, s obzirom da mu za mjesec i pol ističe ugovor s madridskim klubom.

Igrači su se susreli zatim i s gradonačelnikom Joseom Luisom Martinezom-Almeidom, inače navijačem rivalskog Atletico Madrida.

Slavlje je nastavljeno na Plazi de Cibeles, trgu u čijem se središtu nalazi fontana s kipom rimske božice plodnosti. Real Madrid tu tradicionalno slavi naslove s navijačima. Mnogi su došli vidjeti kako kapetan Nacho veže Realovu maramu oko vrata božice.