Predsjednik Igmana se oglasio: Bajram Šerif Mubarek Olsun – počeo projekat reflektorske rasvjete

Predsjednik FK Igmama se jutros službeno oglasio putem zvanične stranice kluba, naime on je navijačima premijerligaša iz Konjica koji su muslimanske vjeroispovijesti česitao Bajram, ali ih obavijestio da započet projekat izgradnje reflektora.

Saopštenje Orhana Tucovića prenosimo u potpunosti.

“Svim članovima Igmanove porodice islamske vjeroispovijesti, od najmlađih starosnih kategorija, pa do onih najstarijih počasnih članova Skupštine kluba, našim simpatizerima u Bosni i Hercegovini ali i mnogobrojnim simpatizerima u inostranstvu, kao i svim ostalim Muslimanima, Bajram Šerif Mubarek Olsun!

Iskoristit ću ovo praznično vrijeme da mogu obznaniti svim Igmanovcima, izuzetno važnu i lijepu vijest, a to je da je usvajanjem Odluke na Gradskom vijeću zvanično počela realizacija projekta reflektorske rasvjete na Gradskom stadionu u Konjicu. Ovom odlukom Fudbalskom klubu Igman su transferisana sredstva u iznosu od 300.000KM za izgradnju reflektora. Riječi gradonačelnika na sjednici Gradskog vijeća o promociji grada, važnosti statusa premijerligaša, ali i ono što je najvažnije… tri stotine mladih koji se organizovano bave sportom su najbolji putokaz da smo na pravom putu.

Riječ “Igman” u Konjicu, u Bosni i Hercegovini i šire je riječ koja označava uspjeh. Svi mi koji smo vezani za FK Igman smo neizmjerno zahvalni što je uspjeh našeg privrednog giganta Igmana, mudrošću njegovog menadžmenta rezultirao uspjehom ovog drugog, našeg Fudbakskog kluba Igman.

Naš Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, kao i Premijer Vlade FBiH poduzimaju pripremne radnje kako bi realizovali učešće ovih nivoa vlasti u završetku ovog projekta.

FK Igman je pokazatelj šta mi Konjičani možemo kada smo jedinstveni. Zato vas molim, sve vas kojima je crveno-bijela boja u srcu, da uložimo dodatni napor da pomognemo našem klubu. Neko će uložiti sredstva i ugled, ali i onaj like na Facebook-u, a pogotovo aplauz na stadionu su jednako vrijedni u dostizanju cilja.

Sa zadovoljstvom mogu kazati da smo se pojačali administrativno, a pogotovo organizacijski i stručno u domenu rada sa omladinskim selekcijama, čime ćemo i ovaj segment dići na veći nivo.

Na kraju, dozvolite mi da budem malo ličan… Neko sam ko ima preko 300 utakmica u dresu Igmana i odlično znam prepoznati kada se neko bori za Igmanov dres. Ani, Rama, Dupa, Ćema, Bešaga, Denka, Mirko, Bajro, Đora, Janketa, Ćubi, Ahmet i ostali momci daju zadnji atom snage na utakmicama. Naš trener daje zadnji atom energije, a znanje prenosi na naše momke na svakom treningu. Ovi momci vole Igman i zato zaslužuju našu podršku!

Poslušaj srce, u nedjelju na stadion!”, stoji u objavi.