Poznato koliko je koštalo renoviranje stadiona Santiago Bernabeu

Renoviranje stadiona Santiago Bernabeu koštalo je neusporedivo više nego što je planirano, objavio je ugledni španski ekonomist Hector Mohedano.

Madriđani su još 2017. godine objavili planove za renoviranje svog stadiona, a trebao je biti otvoren prošlog ljeta. Ipak, sada je rok pomaknut na sljedeće ljeto. Umjesto planiranih troškova u iznosu od jedne milijarde eura, renoviranje će koštati nevjerojatnih 1.8 milijardi eura.

Stadion je dobio pomični krov, velike semafore i teren koji se može prilagoditi raznim sportovima, od nogometa do košarke i tenisa. Primjerice, u isto vrijeme se na njemu mogu igrati košarka i tenis. U sklopu renovacije izgrađeni su i brojne trgovine, kafići i hotel. 

Real je istaknuo kako je ovo stadion 21. stoljeća te primjer digitalne budućnosti. Uz sve ovo, travnjak se može automatski sklopiti i vertikalno naslagati u specijalnu komoru koja se nalazi ispod površine terena, tik uz najdonju etažu tribine.

Travnjak Bernabeua u toj dubokoj komori ima sve potrebne uvjete da ostane u savršenom stanju; od sustava prozračivanja i zalijevanja do tretmana ultraljubičastim zrakama koje simuliraju sunce. Posebno je atraktivan prizor rasklapanja i sklapanja stadiona. Na stadionu se nalazi i videozaslon od 360 stepeni.