Poznato koliko će zaraditi Fury i Usik u borbi desetljeća

Boks će nakon 25 godina u subotu navečer dobiti apsolutnog prvaka teške kategorije u borbi Britanca Tysona Furyja i Ukrajinca Oleksandra Usika. S jedne strane, Britanac drži WBC naslov u teškoj kategoriji od 2020. i druga dva od svoje tri epske borbe protiv Deontaya Wildera, dok Ukrajinac ima WBA, WBO i IBF pojaseve otkako je 2021. skinuo s trona Britanca Anthonyja Joshuu, prenosi index.hr.

Pobjednik – ako ga bude – postat će prvi neprikosnoveni prvak u teškoj kategoriji nakon Lennoxa Lewisa, okrunjenog 1999. u Las Vegasu. Te godine, jedanaest godina nakon svog olimpijskog naslova u Seulu, Lewis je stigao do naslova nakon pobjede na bodove protiv Evandera Holyfielda.

Ogromna zarada za borce Ova će borba donijeti ogromnu zaradu obojici boraca. Tyson Fury trebao bi nakon spektakla, pobijedio ili izgubio, biti bogatiji za 100 miliona dolara. Usik će zaraditi znatno manje. Ukrajinac će dobiti 30 miliona dolara.

To su brojke koje je otkrio promotor Bob Arum, a realno je za očekivati da će oba borca zaraditi nešto više, kad se pribroje bonusi i udio od TV prava. Naravno, sve ovisi o gledanosti, odnosno broju prodanih PPV-ova.