(POLUVRIJEME) Konferencijska liga: Domaćin na korak do historijskog uspjeha

Olympiacos na domaćem terenu brani prednost stečenu u prvom polufinalu Konferencijske lige igranom u Engleskoj. Trenutni rezultat nakon prvih 45 minuta je 1:0.

POLUVRIJEME: 1:0

Aston Villa je kao blagi favorit ušla u prvi susret polufinala Konferencijske lige, ali je na domaćem terenu priredila neugodno iznenađenje svojim navijačima i pretrpjela poraz rezultatom 2:4. Domaćin gotovo dva mjeseca ne zna za poraz na domaćem terenu pa će pokušati i večeras izboriti pozitivan rezultat te na taj način se priključiti Fiorentini u finalnom susretu.

Uprkos činjenici da su gosti ti kojima treba pobjeda, domaćin su nošeni odlično atmosferom već u 10. minuti došli do prednosti. Strijelac vodećeg gola bio je Ayoub El Kaabi kome je to četvrti gol u ovom polufinalnom dvomeču. Asistent vodećeg gola bio je španski internacionalac Quini. Gosti su nakon primljenog gola preuzeli terensku inicijativu i u prvih 25. minuta susreta imali su 82,9% posjed, ali to nije donosilo promjenu rezultata. Do isteka prvih 45 minuta rezultat se nije mijenjao i domaćin je sa prednošću od 1:0 otišao na zasluženi odmor.

POLUVRIJEME
Polufinale, Konferencijska liga
Olympiacos – Aston Villa 1:0 (A. El Kaabi 10’)