Poluvrijeme: Eurogol Mehanovića i “oštećeni” gosti na Tušnju

U toku je prvi susret 26. kola WWin lige Bosne i Hercegovine između ekipa Tuzla Cityja i Širokog Brijega na “Tušnju”.

Nakon prvih 45 minuta rezultat glasi 1:1.

Utakmicu agilnije otvaraju fudbaleri Tuzla Cityja. Mehanović već u drugoj minuti šutira preko gola, a u petoj minuti nakon jedne dobre akcije odlično se snašao golman gostiju koji je “pokupio” loptu. U devetoj minuti odbrana gostiju je na vrijeme spriječila da Sušić proigra Hodžića i tako ugrozi njihov gol.

Poslije vrlo ofanzivnog ulaska Tuzla Cityja u susret “probudili” su se i gosti iz Širokog Brijega. U 16. minuti Mamić je šutirao glavom, ali lopta odlazi preko gola. Nakon što je u 21. minuti Bihorac šutirao, a golman gostiju odbranio njegov udarac, Široki Brijeg je imao dvije odlične prilike. Najprije u 22. minuti Kpan šutira sa 15-ak metara, ali loptu hvata golman domaćih a zatim u 24. minuti Mamić sa nekoliko metara šutira glavom, ali golman domaćih je ponovo siguran.

U 27. minuti vidjeli smo dobar udarac Delimeđca kojeg je odbranio golman gostiju, ali minutu poslije je bio nemoćan. Mehanović je uzeo jednu loptu, šutirao sa preko 40 metara i eurogolom matirao Tomića za 1:0.

Delimeđac se ponovo našao u dobroj prilici, u 33. minuti, ali njegov udarac brani golman gostiju, da bi u 41. minuti vidjeli jednu spornu situaciju. Prusina je odlično šutirao, lopta udara u prečku i,po mišljenju sudija, odbija se od linije. Gosti su žestoko protestovali smatrajući da je lopta cijelim obimom prešla liniju te da su oštećeni za pogodak. U slici ispod procijenite sami spornu situaciju.

FOTO: Arena Sport 1 Premium/Screenshoot

Međutim, kada im to nije uspjelo u 41. minuti, do pogotka su došli u 44. minuti. Kuprešak je šutirao sa 15 metara, lopta se odbija od Bihorca i vara golmana domaće ekipe, te odlazi u gol za 1:1. To je bilo sve što smo vidjeli u prvih 45 minuta.

Poluvrijeme:

Tuzla City 1:1 Široki Brijeg (Mehanović 28’ – Kuprešak 44’)