Petrović: Idemo da osvojimo Kup BiH zbog ovakvih igrača

Završena je posljednja utakmica 31. kola WWin lige Bosne i Hercegovine u kojoj je GOŠK dočekao aktuelnog prvaka Zrinjskog. Utakmica je završena rezultatom 1:4.

Trener Željko Petrović dao je svoju izjavu nakon meča.

“Mislim da je prvo poluvrijeme bilo perfektno sa naše strane, jedino što nije bilo golova. Sve ostalo je odigrano onako kako treba, brza cirkulacija lopte, okretanje strane, dupli pasovi i ulaženja u šesnaesterac. Htjeli smo da uđemo sa loptom u gol, a trebali smo da šutnemo na vrijeme. Ako mene pitaš meni je prvo poluvrijeme bilo ljepše nego drugo, iako smo dali četiri gola. Mislim da smo sami sebi komplikovali. Sve je to normalno, ali hvala igračima i navijačima. Od prvog dana borili su se za nešto što je nemoguće stići. Borit ćemo se do kraja i probati da dobijemo sve utakmice.” – rekao je strateg Zrinjskog.

Istakao je da mu je teško palo to što Zrinjski ostao bez najboljeg strijelca.

“Kao da si mi pola srca otkinuo, toliko me to zaboljelo. Izgubili smo jednog od najboljih igrača svih vremena Zrinjskog Bilbiju. Danas smo izgubili Ilinkovića, to je mnogo za nas. Mi idemo hrabro sa igračima koje imamo, dajemo šansu svakome. Idemo da osvojimo Kup Bih zbog ovakvih igrača, zbog ovakvih navijača koji nas prate u stopu. Ovo je mnogo lijepo vidjeti da ovoliko ljudi dođe danas, a vidjeli su da su šanse za osvajanje titule nikakve.” , rekao je Petrović.