Pandža: Sloga i Sarajevo bit će najbolji test za naše mlade igrače

U posljednja dva prvenstvena kola u ovoj sezoni Široki Brijeg ulazi s novim šefom stručnog štaba Borisom Pandžom i nekolicinom mladih igrača koji će činiti okosnicu ekipe u preostalim utakmicama sa Slogom Meridian i Sarajevom.

Na današnjem zvaničnom predstavljanju i obraćanju javnosti novi šef stručnog štaba Širokobriježana, Boris Pandža, zahvalio se svome prethodniku Dini Skenderu na vrlo korektnoj saradnji i zaželio mu uspjeh u karijeri.

„Nakon sedam godina u Široki Brijeg sam se vratio u novoj ulozi na poziv Dine Skendera. Zahvaljujem mu na tada ukazanoj prilici i dosadašnjoj saradnji koja je bila vrlo korektna. Po njegovoj smjeni klub je donio odluku da upravo ja preuzmem vođenje ekipe u posljednja dva kola“, rekao je Pandža na početku svoga obraćanja.

Široki Brijeg ima dosta problema s povredama u zadnje dvije sedmice. Za utakmicu sa Slogom Meridian, pored suspendovanih Mamića i Kuprešaka, sigurno ne možemo računati na povrijeđene Mišića, Benića, Lukića, Kpana, Marina i Mužeka.

„Protiv Sloge će biti dosta promjena i mladi igrači će dobiti priliku. Ovo će biti velika prilika za njih da se pokažu u seniorskom fudbalu i da na taj način vidimo njihove mogućnosti. Sloga i Sarajevo bit će pravi test za njih“, kaže Pandža.

Filip Taraba i Marko Matić dvojica su mladih igrača koji će gotovo sigurno dobiti više minuta u navedenim utakmicama.

„Svi igrači kao mladi sanjaju zaigrati za prvu ekipu. Osjećaj je nevjerojatan. Jako sam sretan što sam dobio priliku zaigrati za Široki“, izjavio je Taraba koji je debitovaoo na desnom beku, ali koji može igrati i na pozicijama stopera i zadnjeg veznog igrača.

Zadovoljan sam minutama koje sam dobio. Poseban je osjećaj igrati za Široki i predstavljati ovaj klub“, poručio je Matić koji je već skupio 13 nastupa za seniorsku ekipu i postigao jedan pogodak.

Utakmica između Širokog Brijega i Sloge Meirdian, kao i sve ostale u sklopu 32. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, na rasporedu je u ponedjeljak, 20. maja, s početkom u 17:00.