OKI Fantomi odbranili naslov prvaka Bosne i Hercegovine

Odbojkaški klub invalida Fantomi odbranili su naslov prvaka Bosne i Hercegovine i osvojili devetu titulu, odnosno četvrtu u nizu.

“Čestitam svim igračima i članovima kluba na još jednom ostvarenom izuzetnom sportskom rezultatu”, izjavio je Ismet Godinjak, predsjednik OKI Fantomi, te dodao kako je klub ostvario ciljeve postavljene na početku sezone, ali i rekao da je iza kluba izuzetno naporna i zahtjevna sezona.

I Mirzet Duran, kapiten Fantoma, zadovoljan je sezonom u domaćem prvenstvu u sjedećoj odbojci.

“Uspjeli smo da odbranimo titulu prvaka Bosne i Hercegovine, što nam je bio primarni cilj. Prije toga smo odbranili i titulu Evropskog prvaka, tako da sam ponosan na svoje saigrače”, kaže Duran.

Prvaci Bosne i Hercegovine ove godine osvojili su zlato u Kupu prvaka, koje se igrao u hrvatskom gradu Poreč. To je bila sedma titula prvaka Evrope za Fantome, a igrač Safet Alibašić proglašen je za MVP turnira.

Pred Fantomima je još jedan turnir – „Sarajevo Open 2024“, gdje će Fantomi također braniti zlato. Ovaj međunarodni turnir u sjedećoj odbojci igra se od 31. maja do 2. juna u Dvorani “Ramiz Salčin” u Sarajevu, a učestvovat će osam ekipa, saopćeno je iz tog kluba.

(FENA)