Održan Večernjakov pečat: Nagrađeni Lana Pudar, Jasmin Badžak, a Vučku priznanje za ponos BiH

U petak navečer u Mostaru je održana tradicionalna manifestacija Večernjeg lista pod nazivom – ”Večernjakov pečat”. Dodjeljene su mnoge nagrade, a posebno su bile zanimljive one iz oblasti sporta.

Nije bilo dvojbe kada se birala sportistkinja godine. Zasluženo priznanje je dobila Lana Pudar. U sezoni iz snova 2023. na šest velikih evropskih i svjetskih takmičenja osvojila je devet medalja – pet zlatnih te po dva srebra i bronze. 

Osim toga, isplivala je dvije norme za Olimpijske igre u Parizu 2024., postavila brojne rekorde, podignula pehar za najbolju plivačicu Svjetskog juniorskog prvenstva. I to sve s nepunih 18.

”Od srca vam želi reći hvala na dodijeljenoj nagradi. Večernjakov pečat je svakako jedna od najbitnijih manifestacija u BiH koja prepoznaje i nagrađuje ljude koji ostavljaju trag u raznim društvenim sferama naše zemlje. Zaista mi je čast i zadovoljstvo jer sam ove godine jedan od laureata i zaista mi je drago što sam svojim radom i odnosom prema zemlji zaslužila to”, naglasila  je mostarska sirena Lana Pudar.

Priznanje za privrednika godine pripalo je vlasniku kompanije Eurosjaj Jasminu Badžaku, čovjeku koji zapošljava 700 ljudi, koji hrani brojne porodice u Konjicu, a veliki je zaljubljenik u sport – posebno fudbal.

”Zadovoljstvo mi je i čast biti izabran u ovakvoj konkurenciji s kvalitetnim ljudima s velikim iskustvom i što je moj rad prepoznat na ovakav način. Nalazimo se u vremenu svakodnevnih novih izazova, potrebno je naći novu energiju da bi se svi ti izazovi uspješno prebrodili. Ovo priznanje je, sasvim sigurno, nova energija, a ujedno i obveza da svojim radom pomognem u poboljšanju BiH jer vjerujem u BiH i da se isplati ulagati u nju “, rekao je Badžak odmah nakon što je preuzeo nagradu.

Vučku, legendarnoj maskoti Olimpijskih igara održanih prije 40 godina u Sarajevu, pripao je Večernjakov Pečat za ponos BiH.