Održan prvi Travnik Fashion Weekend

Održan prvi Travnik Fashion Weekend

U sjajnoj atmosferi koja je zračila dobrim raspoloženjem i dobrodošlicom, u organizaciji Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku, 10.05.2024. godine, uspješno je  održan 1. Travnik Fashion Weekend u Centru za kulturu općine Travnik,  uz jedinstveni slogan „Moda u srcu Bosne i Hercegovine.“

Sala Centra za kulturu bila je premalena da ugosti sve zainteresirane, ali to nije spriječilo mnoge da ostanu u Centru iz znatiželje, čak iako su morali stajati.

Tražila se “još jedna stolica”, što jasno pokazuje koliko je događaj privukao pozornost javnosti i potaknuo interes šire publike da ga prati.

Organizacija Travnik Fashion Weekend-a dovela je Travnik u epicentar modnog dešavanja i zahvaljujući renomiranim bh. dizajnerima i modnim brendovima događaj je privukao pažnju modnih entuzijasta iz čitave Bosne i Hercegovine. Posjetitelji su imali priliku da uživaju u revijama najnovijih kolekcija domaćih dizajnera: Emina Husedžinović-Ibrahimović, Adnan Hajrulahović „Haad“, DRESSCODE, Albina Šabić „X.O.S“, Ninela Memić „NM DESIGN“, Bellissima, Optika Vizija, Sanela Alihodžić „Budi Svoja“, Jurija Milović „L’adorant“ i Mirela Džinić „Senses“.  Uz multimedijalne sadržaje koji su pratili modne revije svakog dizajnera, atmosfera je pružala nezaboravan osjećaj zadovoljstva publici i ponosa organizatorima što su stvorili spektakl koji će se dugo pamtiti.

Ovogodišnji Travnik Fashion Weekend nije samo bio prilika za predstavu kreativnosti i stila, već i platforma za promociju lokalnih talenata i brendova što je potvrda Travnika kao prijestolnice tekstila kojoj ovakvi događaji vraćaju nekadašnji sjaj.

Na kraju prekrasne večeri u Travniku, Azra Patković, poznata bosanskohercegovačka manekenka koja je svoju karijeru izgradila na svjetskim modnim pistama, odlučila je svoj honorar od učešća na TFW donirati humanitarnom udruženju “Sreća za sve” iz Travnika koje ima za cilj pružiti podršku djeci s poteškoćama u razvoju, ali i njihovim roditeljima kroz svoj rad i djelovanje. Ček u iznosu od 2000 KM je uručen predstavnicima Udruženja od strane načelnika općine Travnik, Kenana Dautovića i manekenke Azre Patković.

Izjave organizatora:

“Oduševljeni smo odzivom publike, te također i zahvalni na podršci lokalne zajednice, domaćih dizajnera i modnih brendova.  Travnik Fashion Weekend je dokaz da moda može biti pokretač razvoja i inspiracija za mlade talente, a ujedinjeni svi zajedno možemo puno doprinijeti održivosti tekstilne i modne industrije i njenog unapređenja.”, izjavila je prof. dr. Amra Tuzović, predsjednica organizacionog odbora ističući imena članova tima koji su učestvovali u organizaciji događaja: prof. Samir Pačavar, Amar Migalo, Qlity – Amna Tuzović, Alem Hamzić, Miran Bradarić, Naida Vilić i Ismar Halvo.

Održan prvi Travnik Fashion Weekend
Održan prvi Travnik Fashion Weekend

„Najveća vrijednost, a ujedno i snaga Travnik Fashion Weekend-a je što su nosioci organizacije studenti Fakulteta za tehničke studije. To nam daje za pravo da razmišljamo o većim planovima za budućnost jer imamo potencijal i resurse koji te planove mogu podržati. Studijski program Tekstilno inženjerstvo i modni dizajn kontinuirano prati nove tehnologije i potrebe tržišta rada što i jeste kvalitet i put do zvanja inženjera, a praksa nam potvrđuje uspješne karijere naših studenata“ izjavio  je prof. dr. Samir Pačavar, predsjednik Naučnog odbora.

„Ove godine revitalizirali smo modnu scenu i industriju u srcu Bosne i Hercegovine, uz ovu nezaboravnu modnu priču koju nastavljamo, inspirisani podrškom, željom i potrebom da Travnik Fashion Weekend postane mjesto modnog okupljanja“ izjavio je Amar Migalo, kreativni direktor Travnik Fashion Weekend -a.

Održan prvi Travnik Fashion Weekend
Održan prvi Travnik Fashion Weekend