Obnovljivi jug vas zove

Želite li biti dio nove platforme za povezivanje s vodećim stručnjacima u području obnovljivih izvora i pridonijeti globalnom pokretu prema čišćem i zelenijem planetu, dođite u Ljubuški!

Otvaranje vrata pristupnih pregovora za članstvo u Europskoj uniji te golem potencijal obnovljivih izvora vjetar su u leđa zelenoj energetskoj tranziciji Bosne i Hercegovine.

Stoga, pravi je trenutak za intenzivnije razgovore o primjeni obnovljivih izvora u BiH, zakonodavnom okviru, mogućnostima (su)financiranja takvih projekata te važnosti suradnje države, lokalnih vlasti, znanstvene zajednice i gospodarstva.

Pravo mjesto za to je konferencija o obnovljivim izvorima energije ‘Renewable South‘ koja se održava 15. i 16. svibnja na jugu BiH, u Hercegovini, u hotelu ‘Bigeste’ u Ljubuškom

Jer, uz razmjenu novih ideja, rješenja i poslovnih prilika u područjima obnovljivih izvora, energetske učinkovitosti i tranzicije općenito, konferencija donosi mnoštvo zanimljivih predavanja koja uključuju iskustva nakon već gotovih projekata, ali i izazove pri razvoju novih.

Među njima ističe se primjena obnovljivih izvora u Elektroprivredi Hrvatske zajednice Herceg Bosne (EP HZHB) te u nekoliko hercegovačkih gradova i općina.

Uloga u energetici, društvu i gospodarstvu

Također, u sklopu konferencije održava se okrugli stol pod nazivom ‘Snage, slabosti, prilike i prijetnje primjene obnovljivih izvora‘.

Sudjelovanjem u radu okruglog stola, predstavnici Državne regulatorne komisije za električnu energiju, EP HZHB-a, Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Hrvatske stručne udruge za Sunčevu energiju i Regulatorne komisije za energiju u FBiH sudionicima će približiti problematiku projektiranja i izvođenja sustava obnovljivih izvora i izazove novog zakonodavstva. K tomu, govorit će o energetskoj tranziciji u Bosni i Hercegovini, usklađivanju s europskim politikama i ulozi obnovljivih izvora u energetici, društvu i gospodarstvu.

Ako želite biti dio nove platforme za povezivanje s vodećim stručnjacima u području obnovljivih izvora i pridonijeti globalnom pokretu prema čišćem i zelenijem planetu, dođite u Ljubuški!

Više o konferenciji moguće je saznati na stranici www.renewablesouth.com dok sve novosti pratite na našem LinkedIn profilu.