Nadal potpuno iskren: Trenutno je nemoguće razmišljati o odlasku na Roland Garros…

Rafael Nadal eliminisan je u drugom kolu ATP Mastersa u Rimu od Poljaka Huberta Hurkacza sa rezultatom 2:0 (6:1, 6:3).

Ovo je bio tek drugi put od 2003. godine da je osvojio samo četiri gema u meču na šljaci. Poraz je teško pao Špancu, ali on i dalje vjeruje da će igrati na Roland Garrosu.

“Još uvijek nisam donio odluku, ali ako bih morao nešto reći, rekao bih da sam bliži tome da odem i dam sve od sebe. Imam fizičkih problema, ali ne dovoljno ozbiljnih da me spriječe da ne odem, bar za sada, na najvažniji turnir za mene”, izjavio je Nadal.

Nadal još uvijek nije potpuno siguran u svoje učešće.

“Ako se budem osjećao dobro, bit ću tamo da se borim, kao što sam se borio proteklih 20 godina. Postoje dva puta: prvi je da pomislim da nisam spreman zbog onoga što se desilo danas na terenu, što bi bilo razumljivo i prihvatljivo. Drugi put je da su preostale dvije sedmice i da možemo nešto promijeniti. Iako je ovo težak trenutak i frustrirajući dan, osjećam da sam bliži tome da pokušam”, tvrdi španski teniser.

Nadal ima snažnu želju da nastupi na Grand Slamu kojeg je osvojio rekordnih 14 puta.

“Idem da razmotrim koji plan ću primijeniti da budem drugačiji od onoga što sam bio danas i pokušaću. Trenutno je nemoguće razmišljati o odlasku na Roland Garros sa ciljem da se takmičim za nešto. Fizički nisam bio previše loš, nadam se da ću do Roland Garrosa stići bolji i dati sebi priliku da se borim za sve što želim”, zaključio je Nadal.