Na ponos rudarskom gradu: Kickboxing klub “Spartak” iz Breze osvojio dvije zlatne medalje na Evropskom kupu

Nakon tri dana takmičenja na Ilidži završen je Evropski kup u kickboxingu za kadete, juniore i seniore, koji je okupio preko 1.000 boraca iz cijele Evrope.

Pored naše zemlje učestvovali su predstavnici Albanije, Austrije, Bugarske, Hrvatske, Njemačke, Grčke, Mađarske, Izraela, Italije, Moldavije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Španije, Švicarske i Turske.

Evropski kup u kickboxingu je još jednom  potvrdio da smo u našoj zemlji sposobni napraviti vrhunska sportska takmičenja, a sve pohvale idu za organizatora Kickboxing akademiju “Ilidža”.

Evropski kup u kickboxingu koji je održan u Areni Hills na Ilidži uvršten je i u zvanični kalendar Svjetske kickboxing asocijacije koja je priznata od Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i broji preko 120 članica na svih pet kontinenata (WAKO). 

U Kickboxing klubu “Spartak” iz Breze su posebno ponosni na ovo takmičenje, jer sa njega se vraćaju sa dvije zlatne medalje.

U kategoriji mlađih juniora -45 kg u disciplini K1 zlatnu medalju je osvojio Imran Botić. On je u finalu savladao borca iz Srbije, Nemet Mateja.

Sa zlatnom evropskom medaljom sa Ilidže se također vratila i Zanna Albinović koja je bila najbolja u kategoriji +60 kg discipline K1.

Iz “Spartaka” ističu da su posebno ponosni zbog činjenice da je Breza, mali rudarski grad u srcu Bosne i Hercegovine, po prvi put dobio evropskog prvaka, bez obzira o kojem sportu je riječ, te je li riječ o individualnom ili kolektivnom uspjehu.

Također ističu da je ovaj uspjeh utoliko veći s obzirom na skromne uslove u kojima njihovi članovi treniraju. Preko 40 aktivnih članova trenira u praktički improvizovanoj sali, ali to ih ne sprječava da svakodnevno stiču nove vještine, ali i učvršćuju međuljudske odnose.

U Spartaku, klubu koji je nastao prije 11 godina, treniraju licencirani treneri borilačkih vještina, a osim kickboxa članovi Spartaka imaju mogućnost trenirati boks i muayi thai.

Ostaje nada da će Spartak nastaviti sa odličnim rezultatima, da će odgovorni prepoznati njihov potencijal i omogućiti im adekvatne uslove za rad, te da će se Breza još više ponositi rezultatima ovog kluba.