MNK Hercegovina: Preko Mostara do finala

U ‘majstorici’ polufinala Futsal Premijer lige Bosne i Hercegovine, Mostar SG je u USRC Midhat Hujdur dočekao MNK Hercegovina. Izuzetno zanimljiv meč završen je neriješeno 4:4, a putnika u finale odlučili su penali.

Prvu utakmicu serije Mostar SG je riješio u svoju korist sa ubjedljivih 6:1 i nekako su svi očekivali da će Mostarci sa 2:0 u seriji doći do finala, no MNK Hercegovina je iskoristio prednost domaćeg terena u drugoj utakmici i slavio sa 2:1, a u večerašnjem trećem susretu bilo je itekako zanimljivo.

Prvi su do vodstva došli gosti koji su do prednosti stigli golovima Gašpara i Penave, a domaćin preko Aladžića uspijeva poravnati rezultat na 2:2. Gosti su ipak golovima Ivana i Darka Ivankovića dolaze ponovo do dva gola prednosti, a domaćin se poraza spasio golovima Rajčevića i trećim golom Aladžića.

Nakon produžetaka nije bilo promjene rezultata, a u izvođenju penala bolje su se snašli gosti koji su slavili sa 7:8 i tako osigurali mjesto u finalu gdje ih već čeka GFC Sarajevo koji je eliminisao KMF Radnik iz Bijeljine.

MNK Hercegovina će plasmanom u finale imati mogućnost osvojiti duplu krunu ove sezone jer su nešto ranije osvojili Kup takmičenje.