Mještani Bojne udružili snage u akciji društvene odgovornosti (FOTO)

Mještani Bojne udružili snage u akciji društvene odgovornosti (FOTO)

U mjesnoj zajednici Bojna proteklog vikenda i jučer odvijale su se brojne aktivnosti čišćenja i uređenja, koje su pokazale izuzetan primjer društvene odgovornosti.

Mještani su se organizirali i zajednički radili na transformaciji svog mjesta u čišći i uredniji prostor, što je korak naprijed za dobrobit svih stanovnika.

Različite lokacije u Bojni bile su fokusne tačke za čišćenje, uključujući problematične deponije smeća i izvore vode. Jučerašnje aktivnosti posebno su bile usmjerene na sanaciju deponija, uz pomoć bagera iz preduzeća “PERAC” d.o.o. Vitovlje, koji su omogućili sigurno odlaganje otpada i šuta.

Osim lokalne zajednice, značajnu ulogu u ovim aktivnostima imale su i institucije kao što su Profesionalna vatrogasna jedinica, koja je intervenisala pri sječi stabala koja su predstavljala opasnost, te Šumarije Travnik i PERAC d.o.o. Vitovlje.

Zahvaljujući njihovoj podršci, Bojna je napravila značajne korake prema revitalizaciji i stvaranju funkcionalnog okoliša koji je prihvatljiv za sve mještane.

Ovaj primjer društvene odgovornosti i institucionalne podrške jača motivaciju i želju mještana da nastave s poboljšanjem kvalitete života u svojoj zajednici.