Milan i Napoli u borbi za napadača Lilla

Napoliov napadač Jonathan David navodno je odabrao Napoli umjesto Milana, slažući se s uvjetima ugovora sa Napolijem. 24-godišnji kanadski napadač ima još godinu dana ugovora sa svojim trenutnim klubom iz Ligue 1, što je potaknulo spekulacije o njegovom prodaju ovog ljeta.

Prema Calciomercatu, Davidovi suradnici navodno su prihvatili ponudu Napolija, koja uključuje plaću od 3 miliona eura godišnje i petogodišnji ugovor koji se produžuje do 2029. Međutim, ostaje jaz koji treba premostiti s Lilom, Davidovim trenutnim klubom, što se tiče visine transfernog iznosa. Napoli je ponudio 35 miliona eura, dok je tražena cijena Lillea oko 45 miliona eura.

Glavni cilj Napolija je dobiti prednost pred konkurentskim klubovima, posebno onima u engleskoj Premier ligi, te nadmašiti interes koji je pokazao Milan. Milanova potraga za Davidom prigušena je neizvjesnošću oko njihove trenerske situacije, dok čekaju imenovanje novog glavnog trenera. Posebno je zanimljivo što Milan razmatra Paula Fonsecu, čija je veza s Davidom obuhvaćala njihovo vrijeme zajedno u Lilleu. Ako Fonseca bude imenovan, to bi moglo potaknuti brži odgovor sportskog direktora Milana, Frederica Massare, da potraži obećavajućeg napadača.

Međutim, Napolijeva proaktivna strategija sugerira da su odlučni u osiguravanju Davidovih usluga kao dugoročnog rješenja za svoj napadački odjel, posebno uzimajući u obzir potencijalni odlazak Victora Osimhena.