Marinović drugi put odbio otići na press konferenciju

FK Borac je u derbiju na Koševu remizirao sa FK Sarajevo, a trener ekipe iz Banja Luke odbio je i drugi put otići na press konferenciju nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Trener Borca, Vinko Marinović je nakon utakmice izjavio: “Naš četvrti međusobni duel koji je završio neriješenim ishodom. Mislim da je utakmica bila otvorena, došli smo da pobijedimo i osvojimo tri boda, ali isto tako i Sarajevo ima svoje ciljeve, a to je plasman u Evropu. U prvom poluvremenu smo mi prvi došli do vodstva, a u drugom poluvremenu Sarajevo je izjednačilo iz situacije koju smo trebali bolje riješiti. Pokušali smo doći do drugog gola, imali smo neki šansi, a Sarajevo je prijetilo iz tranzicija, Na kraju je ostalo neriješeno, a mi idemo dalje sa pripremama za narednu utakmicu.”

Obzirom da se bodovna prednost od 12 smanjila na pet bodova, Marinović je upitan ima lli nervoze u taboru ekipe iz Banja Luke. na što je on odgvorio: “Prednost je bila 12 bodova, sada je pet. Prvenstvo traje, dolaze teže utakmice i zahtjevnije.Mi gledamo sebe i zavisimo od sebe. U narednim utakmicama odlučujemo sami o sebi.”