Konačni rasplet u košarkaškom Prvenstvu Bosne i Hercegovine – počinje play-off za prvaka

Košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine ulazi u svoju treću fazu takmičenja, a u konkurenciji su ostale četiri ekipe.

Četiri najbolje ekipe Bosne i Hercegovine u ovom trenutku kroz play-off će tražiti priliku da dograbe trofej namijenjen najboljoj u našoj državi.

Nakon Lige 6, plasman u doigravanje osigurali su Igokea, Borac, Bosna i Široki Brijeg i oni će igrati kroz polufinale play-offa tražiti mjesto u velikom finalu.

Igokea će kao najbolja ekipa Lige 6 imati prednost domaćeg terena protiv Širokog Brijega, koji već ima osiguranu ABA 2 Ligu kao najbolja ekipa regularnog dijela sezone, te su sa te strane rasterećeni, jer im je to i bio primarni cilj za ovu sezonu. Igokea je značajno promijenila tim u odnosu na ABA Ligu, rasteretili su budžet za završnicu sezone, ali su svejedno pokazali da su najkvalitetnija ekipa.

Na drugom mjestu je banjalučki Borac, koji je prevazišao svoja očekivanja i planiranja zauzevši drugo mjesto u Ligi 6. Banjalučani žele u ABA 2 Ligu i upravo je okršaj protiv Bosne u polufinalu kvalifkacioni za to. “Studenti” nisu igrali kako se možda očekivalo, tek su uhvatili posljednji voz za play-off i to su se “namučili” protiv najslabije Mladosti, ali ipak su tamo gdje žele da budu i od ABA 2 Lige ih dijeli samo polufinale protiv Borca. 

Polufinale play-offa igra se na dvije dobijene utakmice, a finale se igra na tri dobijene utakmice. Prvi susreti na rasporedu su danas od 19:00 u Laktašima i Banjoj Luci.