Klubovi iz Premier lige zainteresovani za Ousmane Diomandea

Chelsea cilja na Ousmane Diomandea, ali se približava transferu u Arsenal, izvještava O Jogo iz Portugala.

Još uvijek samo 20-godišnjak, reprezentativac Obale Bjelokosti bio je ključni igrač u gotovo potpunoj ofanzivi Sportinga na titulu, te privlači pažnju širom Evrope zbog svog napretka.

Navodno, Topnici žele završiti posao prije nego što se uključe njihovi rivali – uključujući i Chelsea. Diomandeaova klauzula od 80 miliona eura je vrtoglava, ali postoji dosta prostora da se glavni broj smanji ako dodamo dovoljno klauzula i dodatnih stipendija. Međutim, O Jogo tvrdi da Sporting neće prihvatiti ništa značajno ispod toga.

Diomande odmah ne bi zadovoljio našu očajnu potrebu za iskustvom, s obzirom da je još uvijek vrlo mlad i uči igru,. Ali ima izvanredne fizičke sposobnosti i vrlo čvrste tehničke osnove, tako da ima materijala koji se može oblikovati u vrhunskog igrača.

Arsenal će uvijek imati prednost, ali s obzirom na to da već imaju dva mlada, utemeljena izbora već postavljena u sredini njihove odbrane, ne čini se nemogućim da možemo privući Diomandea ako stvarno želimo.

Kao i uvijek, problem trenutno izgleda više financijski nego bilo što drugo. Morat ćemo prodati prije nego što kupimo, i teško je zamisliti da će neko platiti za naše trenutne opcije poput Axela Disasija ili Benoita Badiashilea.

Levi Colwill bit će primamljiviji za druge klubove, ali može biti nereda na Stamford Bridgeu ako bude prodan.