Klopp odbacio glasine o budućnosti Darwina Nuneza

Jurgen Klopp je u petak odbacio glasine o budućnosti Darwina Nuneza u Liverpoolu, odbacivši taj razgovor kao “spoljne špekulacije” dok je branio napadača koji je promašio brojne šanse.

Urugvajac je ove sezone postigao 18 golova u svim takmičenjima, ali je propustio i 27 “velikih šansi” u Premier ligi, pokazuju podaci iz najvišeg ranga engleskog fudbala.

Nunez je izgubio čistu šansu nakon što je ušao kao zamjena u pobjedi od 4:2 protiv Tottenhama prošlog vikenda i nije postigao gol u posljednjih osam utakmica.

Izvještaji ove sedmice povezuju ga sa prelaskom u Barcelonu, a njegovo uklanjanje slika vezanih za Liverpool sa njegovog Instagram profila podstaklo je špekulacije o njegovoj budućnosti.

Ali Klopp, kome su preostale još samo dvije utakmice kao treneru Liverpoola, rekao je da u klubu nije bilo takvih razgovora oko napadača, čiji ugovor traje do 2028. godine.

“Nema špekulacija, to su sigurno eksterne špekulacije, jer ja ne znam za to”, rekao je novinarima.

Klopp je rekao da Nunez nije imao sreće u mnogim situacijama, ali se i dalje postavljao u poziciju za postizanje gola.

“On sve radi kako treba, a onda lopta i dalje ne ulazi, a to je zaista teško za mladog čovjeka”, rekao je Klopp te potom dodao:

“Zaista je teško i on zna za očekivanja. Ima velika očekivanja od sebe. To je sve što je njegov problem, što je toliko dobar da je stalno u ovim trenucima, pa očigledno ako je malo manje dobar onda neće imati šanse i ljudi govore “to nije sjajno””.

Liverpool, koji u ponedjeljak putuje u goste Aston Vili, još uvijek ima matematičke šanse da osvoji Premier ligu, ali bi trebao malo vjerovatni dvostruki kolaps Arsenala i Manchester Cityja.

(FENA)