Katastrofalna odluka N/FS BiH: Predzadnje kolo WWin lige se igra u ponedjeljak, pomjeren i uzvrat finala Kupa

Komitet za takmičenje Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj u Mostaru, a na osnovu prijedloga Sektora za takmičenje, suđenje i događaje, odredio je termine utakmica 32. kola Wwin lige i revanš meča finala Kupa.

Kako prenosi Klix, utakmice pretposljednjeg kola WWin lige Bosne i Hercegovine tako će se igrati u ponedjeljak, 20. maja, u terminu koji naknadno odredi nositelj TV prava, odnosno Arena Sport TV. Sigurno je da će ova novost razočarati i razbjesniti klubove i navijače budući da je u pitanju nepopularni fudbalski termin.

Također, uzvratna utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine između Borca i Zrinjskog će biti odigrana u četvrtak, 23. maja.

Komitet za takmičenje je, kako prenosi Klix, prvobitno informisan da postoje opravdane okolnosti zbog kojih je potrebno utvrđivanje novih termina odigravanja utakmica 32. kola koje su kalendarom planirane za 18. maj, te uzvratne utakmice finala Kupa Bosne i Hercegovine koji je bio predviđen za 22. maj.

Naime, čelnici Saveza imaju obavezu da prisustvuju Kongresu FIFA-e, a koji će biti održan u periodu kada su utakmice prvobitno bile zakazane.

Prisustvo predstavnika saveza članica FIFA-e je neizostavno zbog potrebe za glasanjem i odlučivanjem o najznačajnijim pitanjima.

Imajući to u vidu, a kako se nakon završenih utakmica WWin lige te susreta finala Kupa Bosne i Hercegovine, koji predstavljaju najveća i najznačajnija takmičenja u našoj državi, uručuju priznanja za najuspješnije klubove i ostale učesnike utakmica, za Savez je navodno od izuzetnog značaja da tim utakmicama neizostavno prisustvuju čelnici Saveza i time potvrde značaj takmičenja.