Jumper izborio polufinale s Lavovima, Čelik i Leotar će igrati i majstoricu za polufinale s Orlovima

Košarkašice zeničkog Jumper Taurusa treći su polufinalisti doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine, dok će zenički Čelik i trebinjski Leotar 03 igrati majstoricu za plasman u polufinale, gdje ih čeka aktuelni prvak te lider nakon regularnog dijela sezone, banjalučki Orlovi.

Jumper će u polufinalu igrati protiv drugoplasirane ekipe nakon regularnog dijela sezone, brčanskih Lavova, koje su uz Orlove, plasmanom nakon regularnog dijela sezone, izborile direktan plasman u polufinale Play-offa te nisu igrale četvrtfinalnu seriju.

Jumper je, naime, nakon subotnjeg trijumfa na svom terenu rezultatom s 101:90, sinoć protiv mostarskog Zrinjskog 2010 slavio i kao gost rezultatom 85:69 pa su s 2-0 u seriji na dvije pobjede izborili plasman u polufinale. Amna Kahrić sinoć je postigla 28, a Elma Feukić 24 poena za Jumper, dok su kod Zrinjskog najefikasnije bile Katarina Mihalj s 28 i Katja Bakalar s 24 poena.

Čelik je, pak, nakon subotnjeg trijumfa protiv Leotara u Zenici rezultatom 86:52, sinoć kao gost poražen u uzvratu u Trebinju s 68:73 pa je rezultat u seriji sada 1-1 te će ova dva tima za plasman u polufinale igrati i treću utakmicu, odnosno majstoricu u Zenici (vjerovatno ponovo u subotu-op.a.).

Čelik je, naime, regularni dio bio završio kao četvrti pa će imati prednost domaćeg terena protiv Leotara, koji je na kraju regularnog dijela sezone bio šesti. Najefikasnije sinoć kod Leotara bile su Milica Daković s 19 i Jovana Milaković s 18 poena, dok je kod Čelika Berina Mustafica postigla 23 te Ajla Selimović 19 poena.