Horde zla pozivaju navijače na sjevernu tribinu: Dodjela trofeja Ismir Pintol na stadionu Koševo

Najvatreniji navijači Sarajeva, popularne Horde zla, putem svog zvaničnog Facebook profila pozivaju sve navijače na utakmicu koja će se odigrati na najvećem stadionu u Bosni i Hercegovini. U objavi koju prenosimo u cjelosti, Horde zla koristi priliku da još jednom kritikuje MUP KS zbog predugog pretresa na prethodnoj utakmici, te iznosi detalje u cilju sprečavanja sličnih problema u budućnosti:

“Napuštanje sjeverne tribine na prethodnoj utakmici bio je čin protesta protiv nepotrebnog i predugog pretresa od strane MUP-a KS. Taj pretres doveo je do toga da su naši navijači, u svom gradu, na svojoj matičnoj tribini, ulazili sve do 20. minuta, što nam se nije dogodilo ni na najneprijateljskijim stadionima i gradovima. Nažalost, nedavno uvedene mjere koje imaju za cilj skrenuti fokus sa stvarnih problema u našem okruženju ostaju na snazi.

No, kako se ovaj put ista situacija ne bi ponovila, na sjevernoj tribini će biti otvorena oba ulaza na sve četiri kapije, na kojima će biti postavljene po dvije kabine za pretres, odnosno ukupno osam kabina.

Pozivamo sve koji imaju bordo boju u srcu da, kako na ovoj, tako i na narednoj domaćoj utakmici, na kojoj će biti dodjela trofeja Ismir Pintol, u što većem broju pohode naš jedini dom – našu sjevernu tribinu.”