Hodžić: Nemamo šta da zamjerimo našim djevojkama

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć u Leiriji od Portugala sa 3:0, u susretu prvog kola grupe B3 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025.

Selektor Zmajica Selver Hodžić nakon utakmice je izjavio:

“Igrali smo protiv jedne veoma kvalitetne ekipe, brze i tehnički potkovane. Njihove igračice igraju u jakim ligama. Nemamo šta da zamjerimo našim djevojkama. Borile su se i ova utakmica predstavlja veliko iskustvo za njih. Pružile su koliko su mogle protiv ekipe koja je mnogo bolje rangirana od nas. Igračice koje su ušle sa klupe, takođe su uložile dosta truda. Atmosfera na stadionu je bila odlična. Moramo gledati naprijed i okrećemo se narednim izazovima.”

Hodžić je još dodao:

“Moramo do utakmice sa Sjevernom Irskom da dobro regenerišemo ekipu. Neke igračice su zadobile povrede večeras, pa ćemo pokušati da ih oporavimo. Iskoristićemo ovaj period do utorka da analiziramo i protivnika i nas, ali ako budemo imali ovu energiju i pristup, vjerujem da imamo realne šanse da napravimo uspjeh.“

U drugom susretu grupe Sjeverna Irska i Malta su u Belfastu remizirale 0:0. Drugo kolo na rasporedu je u utorak, 9. aprila. Bosna i Hercegovina će se u 15:30 sati u Trening centru NSBiH u Zenici sastati sa Sjevernom Irskom. Osiguran je direktan TV prenos meča, na kanalu Arena Sport 1.