Hidajet Hankić u Bugarskoj mrežu netaknutom sačuvao  12 sati

Dvadesetdevetogodišnji golman Hidajet Hankić povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, te golman Botev Plovdiva, pruža izvanredne partije u bugarskom šampionatu.

Hankić je imao jednu malu pauzu kad nije bio među stativama, ali onda se vraća i u šest utakmica sačuvao mrežu svog tima, treba napomenuti da je Hankić i prije pauze imao izvanredne partije u kojima je bio nosioc svog tima.

Hankić je tako učestvovao i u obaranju rekorda tima iz Plovdiva, tako što već 12 sati nije primio pogodak. Pet uzastopnih pobjeda u šampionatu Bugarske nije vadio loptu iz mreže i to je klupski rekord.

Također, Hankića sa klupe predvodi bivši bh. reprezentativac Dušan Kerkez, bivši trener Čukaričkog i Limassola. Na klupu tima iz Plovdiva stigao je u devetom mjesecu prošle godine, od kada je u 25 nastupa zabilježio 13 pobjeda, 6 remija i 6 poraza.

Treba napomenuti da se Botev Plovdiv nalazi u polufinalu bugarskog kupa, gdje su već jednom snage odmjerili sa CSKA Sofiom, te ostvarili minimalnu pobjedu od 1:0. Uzvratni susret se igra 1. maja u Plovdivu.

Osim toga, čuvar mreže Plovdiva Hidajet Hankić je briljirao u prvoj utakmici polufinala kupa, te je i u toj utakmici sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Hankić je jo u karijeri igrao za Austriu Salzurg, FC Blau Weiss Linz, FC Wacker Innsbruck i FC Botosani.