Heidelberg Materials u posjeti Općini Kakanj, razgovorali o poslovnim planovima

U posjeti Općini Kakanj je boravila delegacija kompanije Heidelberg Materials, na čelu s članom Uprave Heidelberg Materials grupacije, Jonom Morrishom koji je ujedno i novoizabrani član Nadzornog odbora kakanjske tvornice Heidelberg Materials Cement BiH.

Pored njega, sastanku su prisustvovali i Branimir Muidža, generalni direktor, Izudin Neimarlija, izvršni direktor za proizvodnju i tehnička pitanja, i Emina Dedić, stručnjakinja za komunikacije i CSR. Ispred Općine Kakanj ovom sastanku su prisustvovali načelnik općine Mirnes Bajtarević, predsjedavajući općinskog vijeća, Slaven Katičić, i Mirza Fazlić, pomoćnik općinskog načelnika i šef Službe za privredu, urbanizam i zaštitu okoliša, saopćeno je iz Općine Kakanj.

Cilj posjete kao i tema razgovora bili su upoznavanje sa lokalnom zajednicom i razgovor o poslovnim ostvarenjima u prethodnim godinama i dugogodišnjom uspješnoj saradnji ove kompanije i Općine Kakanj. Teme koje su spomenute su sport, infrastruktura, obrazovanje, mjesne zajednice, te nevladine i druge organizacije koje djeluju na području Općine.

Ovom prilikom načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević upoznao je goste iz ove kompanije sa određenim planovima lokalne zajednice u kojima očekuje i učešće ove kompanije u realizaciji tih projekata istakavši:

„Hvala Heidelberg Materialsu na dosadašnjoj podršci u svim projektima koji se implementiraju na području općine Kakanj. Posebno hvala za inicijalna sredstva koja su odobrena JU Dom zdravlja Kakanj za izgradnju prostorija ambulante i hitne pomoći. Vjerujemo da će kompanija Heidelberg Materials uzeti učešće i u drugim projektima koje Općina namjerava uskoro pokrenuti“ rekao je načelnik Mirnes Bajtarević.

Gospodin Branimir Muidža je naglasio: „Heidelberg Materials nastoji poslovati kao dobar komšija. U svim prilikama smo se odazivali na sve pozive i zahtjeve koju su upućeni iz lokalne zajednice. Spomenut ćemo da nakon nekoliko godina stanke, ponovo ovog ljeta organiziramo i Dan otvorenih vrata naše kompanije. Biće ovo dan za porodicu i prilika da svi posjetioci obiđu našu tvornicu i upoznaju se sa našim radom.“