Hamilton na današnji je dan 2011. godine pobijedio Sebastiana Vettela i nanio mu prvi poraz

Lewis Hamilton na današnji je dan 2011. pobijedio Sebastiana Vettela i nanio mu prvi poraz te sezone nakon što je Red Bullov vozač slavio u Australiji i Maleziji s pole positiona.

Vettel je u subotu osigurao i treći pole position zaredom s velikom prednošću od sedam desetinki ispred Buttona i Hamiltona u McLarenu, ali na startu gubi vodstvo od McLarenovih vozača i skoro i od Rosberga u Mercedesu od kojega se uspio obraniti tek nakon prvih šest zavoja, prenosi SportKlub.

Hamilton je imao dramu uoči početka utrke dok mu bolid nije htio upaliti u garaži, ali je u posljednji trenutak napustio boks i stigao na vrijeme na start utrke.

McLaren se odlučio za strategiju tri ulaska u boks koja im se isplatila budući da su se Pirellijeve gume jako trošile, a Vettel je na strategiji dva ulaska na starijim gumama postao lak plijen za Hamiltona koji mu se na novijim gumama sve više približavao.

Hamilton je odlučujući potez za pobjedu izveo u brzom sedmom zavoju i iznenadio Vettela, a bila mu je to 15. pobjeda u karijeri od ukupno 21 koliko ih je ostvario u McLarenu.

“Još uvijek ne mogu pronaći riječi, ovo je bila jedna od mojih najboljih utrka,” rekao je Hamilton koji je nakon ove utrke za Vettelom zaostajao 21 bod.

“Rijetko je da imamo borbe poput ove danas, zaista morate razmišljati o situaciji i ja volim takve izazove, ali kad morate prestići nekoga to je puno slađe.”

“Na kraju je bilo teško prestići Sebastiana iako je postajao sve sporiji, ali nikad nije izgledao bez kontrole. Bilo ga je teško slijediti na stražnji pravac pa sam ga htio prestići prije toga. Nisam očekivao da ću ga prestići tamo gdje sam ga prestigao, ali imao sam prijanjanje da ostanem ispred i uspio sam.”

“Osjećam se tako ponosno, ova utrka je jedna od moje tri najbolje pobjede, uz Silverstone i Monako 2008. Postojim i dišem za pobjede, volim pobjeđivati i ne mogu biti sretniji.”