Guardiola pred Real Madrid: Ne bojim se Reala, susretao sam se s Realom mnogo puta

Večeras je na rasporedu revanš utakmica četvrtfinala Lige prvaka između Manchester Cityja i Real Madrida. Prva utakmica odigrana u Madridu bila je spektakularna i završila je rezultatom 3:3. Svi gledatelji te utakmice mogli su uživati u jednoj od najboljih utakmica ove godine, s mnogo lijepih akcija i fantastičnih golova za 90 minuta igre.

Pep Guardiola je iznio svoje mišljenje na press konferenciji pred sutrašnju utakmicu protiv Reala Madrida: Pep Guardiola pred sutrašnju utakmicu protiv Reala Madrida: “Za mene je posebno igrati protiv Reala, ali to se ne računa. Računa se što budemo uradili. Moramo popraviti neke stvari u kojima nismo bili dobri na Bernabeuu, moramo igrati malo bolje.

Mislim da će nam naši navijači mnogo pomoći, sve je rasprodano, trebamo puno buke i puno njihove prisutnosti. Oni će to učiniti, siguran sam u to.

Ne bojim se Reala. Susretao sam se s Realom mnogo puta. Poštujem ih, a ako bih rekao da ih se bojim, to bi bila greška. Vjerujte što želite, ali ja poštujem Real Madrid. Mi ćemo dati sve od sebe da ih pobijedimo.

Walker trenira dobro, osjeća nešto, ali se generalno osjeća dobro. Mislim da će biti s nama, ili na početku ili s klupe. Walker i Ake su juče trenirali zajedno i obojica kažu da se osjećaju dobro.

Kada smo u ligi bili dva boda iza, tada sam rekao da ništa nije gotovo. Sada kada smo dva boda ispred, opet kažem da ništa nije gotovo. Kompjuter može reći ovo ili ono, ali sam siguran da isti taj kompjuter ne može igrati kao desni bek”, rekao je Guardiola.