Farah Jusufović briljira u Stuttgartu: Postigla pogodak na svoj 21. rođendan i pomogla klubu da osvoji kup

Farah Jusufović, djevojka koja je igrala za U19 reprezentaciju BiH, a koja trenutno nosi dres njemačkog Stuttgarta u sjajnoj je formi. Njen klub je u četvrtak igrao finale regionalnog kupa protiv SV Hegnacha i pobijedile su rezultatom 3:0.

Upravo treći pogodak postigla je Farah koja je zbog lakše povrede ostala na klupi. No, dobila je šansu u finišu i uspjela da pogodi mrežu suparnika. I to na svoj 21. rođendan. Na taj način njen klub igrat će za DFB pokal.

Podsjetimo, ofanzivna fudbalerka Farah Jusufović, koja je ranije igrala za VfB-Frauen II, potpisala je nedavno ugovor sa prvom ekipom VfB Stuttgart Women do 30. juna 2025. godine. Farah Jusufović je nosila dres VfB Obertürkheima od sezone 2021/2022, što je bila i njena prva stanica u ženskom fudbalu. Od rada sa VfB Stuttgartom, 21-godišnjakinja je u početku počela u drugom timu i postigla je 17 golova u svojoj prvoj godini u Stuttgartu. Time je postala najbolji strijelac Landeslige lige. Zahvaljujući dobrim partijama Farah Jusufović se nedavno priključila prvom timu VfB Stuttgart.

Proslavu osvojenog kupa možete vidjeti na ovom linku.