Emotivni oproštaj: Sudija Daniele Orsato se rasplakao na posljednjoj utakmici u Ligi prvaka

Sudija Daniele Orsato sinoć je doživio vrlo emotivan trenutak na kraju polufinalne utakmice Lige prvaka između PSG-a i Borussije Dortmunda. Prema izvještajima medija, iskusni arbitar se rasplakao nakon što je odsvirao posljednji zvižduk na meču.

Ova neobična scena privukla je veliku pažnju, a italijanski list Tuttosport otkrio je razlog Orsatovog emotivnog reagovanja. Naime, ovo mu je bila posljednja utakmica koju je vodio u evropskim kupovima. Orsato će još suditi na predstojećem EURO-u, nakon čega će se penzionirati.

Iako je Orsato bio podložan kritikama tokom svoje karijere, UEFA i FIFA ne dijele isto mišljenje kao kapiten hrvatske reprezentacije, Luka Modrić. Orsato sudi utakmice Lige prvaka više od desetljeća, a 2020. godine vodio je finale najprestižnijeg natjecanja između Bayerna i PSG-a. Također, Institut za nogometnu historiju i statistiku proglasio ga je najboljim sudijom na svijetu iste godine.

Ovaj emotivan trenutak prilikom posljednje utakmice u Ligi prvaka podsjetio je na impresivnu karijeru i doprinos Danielea Orsat, koji će ostati zapamćen kao jedan od najboljih sudija u svijetu nogometa. Navijači i nogometni svijet će se sjetiti njegovog profesionalizma i poštenog suđenja na terenu.