Đoković ne planira penziju: Želim na OI u Los Angelesu 2028. godine

Novak Đoković je u ponedeljak peti put u karijeri proglašen za najboljeg sportistu cijelog svijeta.

Iako mnogi očekuju da nakon ovogodišnjih Olimpijskih igara u Parizu krene ka penziji, on ima drugačije planove.

“Moj najvažniji cilj u ovoj godini je zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Parizu. Vjerujem da je to moguće, da ne vjerujem, ne bih ni igrao. Uvijek morate da vjerujete da je sve moguće u životu. Ko zna da li ću ponovo imati takvu šansu. Želim da učestvujem na Igrama u Los Angelesu 2028, ali nikada ne znate šta će se desiti”, rekao je Đoković u Madridu.

Đoković je odlučio da propusti Masters u Madridu koji počinje upravo ove sedmice.

“Pripremam tijelo za Roland Garros, Wimbldon, Igre i US open i ovaj period je izuzetno važan za mene. Planiram da učestvujem na Mastersu u Rimu za dvije sedmice. Nadam se da ću dogodine igrati u Madridu. Još sam mlad, ostaje mi mnogo vremena za igranje”, našalio se Đoković.

Đoković je na Laureusovoj ceremoniji u Madridu sreo i velikog rivala Rafaela Nadala.

“Mnogo ga poštujem, dobra je osoba i legenda našeg sporta. On je moj najvažniji rival svih vremena. Nadam se da ću bar još jednom igrati protiv njega. U ovom trenutku ne mogu nikakvu prognozu, ali neverovatno je šta je sve uradio u svojoj karijeri, kao sportista ali i sa svojom suprugom i fondacijom jer je inspirisao mnogo mladih širom sveta”, istakao je Đoković.

Srdačan susret imao je i sa trenutno najvećim rivalom Carlosom Alcarazom.

“Sjajno je što imamo Alkarasa i Sinera koji prave velike stvari u svojim godinama. Veoma brzo napreduju i želim im sve najbolje”, zaključio je najbolji sportista sveta