Direktor Leverkusena: Niko nije neprodavljiv, ali za manje od 150 miliona eura, Wirtz neće otići

Florian Wirtz bio je zvijezda sezone dok je Bayer Leverkusen osvajao svoj prvi naslov Bundeslige. Ekipa Xabija Alonsa pobijedila je 5-0 protiv Werder Bremena, a 20-godišnjak je sa klupe ušao i postigao svoj prvi hat-trick u profesionalnom nogometu, te tako pomogao da njegov tim i zvanično postane prvak.

Wirtz je imao nevjerojatnu sezonu sa Leverkusenom, sa 17 golova i 18 asistencija u svim takmičenjima. Razumljivo je što je njegova vrijednost sada na vrhuncu, s mnogim klubovima širom Evrope koji razmatraju mogućnost njegovog dovođenja u narednim godinama.

Međutim, Leverkusen nije pod pritiskom da prodaje, i ako neki klub želi ući u pregovore, morat će izdvojiti astronomsku sumu novca, kako je potvrdio izvršni direktor Fernando Carro tokom intervjua za Radio MARCA (preko MD).

“Niko nije neprodavljiv, ali za manje od 150 miliona eura, Wirtz neće otići.”

Barselona i Real Madrid su samo dva od klubova koji su povezani s Wirtzom u posljednjih 12-18 mjeseci. Prvi nema šanse da plati traženu cijenu Leverkusenu u skorije vrijeme, ali Los Blancos bi to mogli, posebno ako Alonso postane njihov trener 2025. ili 2026. godine.