Kemal Alispahić za SC: Željo treba biti klub u kojem će se znati ko je glava familije

FK Željezničar se nalazi u jednoj krizi koja ih je dovela u situaciju da se bore za opstanak u WWin ligi Bosne i Hercegovine, pa su tako u taboru Grbavice odlučili i da promjene upravu i pokušaju da spase šta se može spasiti u ovoj sezoni.

O treuntnoj situaciji i problemima govorio nam je nekadašnji trener Željezničara, a danšnji sportski direkot AL-Akhdoud tima koji se takmiči u najvišem rangu u Saudiskoj Arabiji, to je Kemal Alispahić.

Alispahić nam je govorio o tome koji su to glavni problemi na koje bi trebali da razmisle u Željezničaru i šta je po njemu riješenje.

“Željezničar mora biti jedan familijaran klub, u kojem će se znati ko je glava familije, mora se znati ko će da upravlja klubom, tj. mora da postoji predsjednik koji će biti odgovoran na čelu jedne takve pordoice, a taj predsjednik treba da ima znanje, poštovanje, autoritet, viziju da može da razumije porcese razovoja klubova na našim prostorima. Treba da se uklopi u trenutno stanje koje može da podnese FK Željezničar. To bi trebao da uradi u dva segmenta, prvo da od Željezničara napravi stabilan klub u kojem će svi uposlenici biti sigurni, mora da svaki član te Plave familije bude zadovoljan na Grbavici, da se na taj način sa financijske strane svi obezbjede shodno mogućnostima koje imaju. Što se tiče drugog aspekta u klub treba da se dovedu stručni ljudi sa sportskog aspekta, koji će znati da etablira mlade igrače u senirski tim, koji će da uspije da prati igrača od njegovog otkrovljenja do njegove zrelosti i da na tim igračima Željo gradi svoju budućnost kako rezultatsku, tako i financijsku, jer je to ono što je tim sa Grbavice radio. Željezničar treba da proizvodi svoje trenere i igrače koji će činiti budućnost kluba. Jer to je stvar te Željine filozofije.”