U izraelskim napadima u Pojasu Gaze ubijeno 26 Palestinaca

Prema posljednjim informacijama, najmanje 26 Palestinaca ubijeno je u subotu u izraelskom zračnom napadu na područja u centralnom i južnom dijelu Pojasa Gaze.

Izraelski ratni avionu nastavili su s napadima na Pojas Gaze, nakon okončanja pregovora u Dohi, glavnom gradu Katara, radi razmjene zarobljenika između Izraela i Hamasa i postizanja primirja u Pojasu Gaze, za koje je rečeno da su prošli “dobro”.

Kako javlja palestinska novinska agencija WAFA, izraelski ratni avioni bombardirali su šatore raseljenih Palestinaca i kuću porodice Al-Ajla na južnom ulazu u grad Az-Zawayida u centralnom dijelu Pojasa Gaze.

Izvor iz bolnice Šehidi Al-Aqse naveo je da su u bolnicu dovezena tijela 17 osoba koje su izgubile živote u napadu, a mnogo je povrijeđenih.

Mahmud Basal, glasnogovornik Jedinice civilne odbrane u Gazi, objavio je da je 15 od 17 tijela dovezenih u bolnicu, od kojih je devetoro djece i pet žena, iz porodice Al-Ajla.

Još šest osoba, uključujući dvoje djece, poginulo je, a mnogo ljudi je ranjeno u napadu izraelskih ratnih aviona na kuću u zapadnom dijelu izbjegličkog kampa Nusayrat.

Zdravstveni izvori u bolnici Nasser izvijestili su da su dvije osobe poginule u bombaškom napadu na konjsku zapregu u četvrti Az-Zanna, istočno od Khan Younisa na jugu blokirane enklave.

Izrael je otvorio vatru na šatore raseljenih Palestinaca u blizini četvrti Hamed u gradu Khan Younis s Quadcopter dronom, a u napadu je šestogodišnje dijete ubijeno metkom koji ga je pogodio u glavu dok je spavalo u šatoru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *