Danas će u Mostaru biti održani 458. skokovi sa Starog mosta

Tradicionalni 458. skokovi sa Starog mosta u Mostaru održat će se danas, a na njima bi trebalo nastupiti oko 50 skakača iz Bosne i Hercegovine i regije.

Predsjednik Kluba skakača u vodu “Mostari” Lorens Listo potvrdio je prošlog petka na konferenciji za medije da će na takmičenju učestvovati i brojni skakači iz cijele regije.Očekujemo nekih pedesetak skakača, 25 skakača na glavu i 25 skakača na noge. Tačan broj ćemo znati u nedjelju. Skakači nam tradicionalno dolaze iz čitave regije, možda dođu i iz Slovenije, svi su dobrodošli i mi ne ograničavamo broj takmičara kao što to rade ostale skakaonice”, kazao je u petak Listo.Nedjeljne skokove će otvoriti u 16 sati Petra Kožul koja će izvesti tačku plesa na svili s luka mosta.Ocjenjivački žiri ove godine se sastoji od pet članova, a ocjenjivat će se skokovi na noge u dvije serije i na glavu.Žiri je ove godine međunarodni, a čine ga: Samir Zukanović Lilo, Branko Bogičević, Semir Drocić i Faruk Solaković.

Članica organizacijskog odbora 458. skokova sa Starog mosta Adela Gosto istaknula je kako je ove godine veća podrška svih institucija, od Grada Mostara do federalnog nivoa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *