Trener Sloge Meridian, Vlado Jagodić, se oglasio nakon pobjede protiv Igmana i plasmana u četvrtfinale Kupa BiH.

Nakon jučerašnje pobjede fudbaleri Sloge uspjeli su se plasirati u četvrtfinale Kupa BiH. Utakmica protiv Igmana završena je rezultatom 1:0 u korist Sloge, golom Dejana Vidića u šestoj minuti sudijske nadoknade iz jedanaesterca.

Odlučujući trenutak dogodio se kada je Marko Čubrilo igrao rukom u šesnaestercu Igmana, što je rezultiralo dosuđivanjem jedanaesterca za Slogu. Vidić je bio siguran realizator najstrože kazne, čime je postavio konačan rezultat utakmice.

Ovom pobjedom Sloga je ostvarila plasman u narednu fazu Kupa BiH. Nakon utakmice, održana je konferencija za medije u Modriči, na kojoj se prisutnim novinarima obratio Vlado Jagodić, trener Sloge Meridian.

“Čestitam igračima, jer su vjerovali u prolaz i sasvim zasluženo smo prošli dalje, što nam je bio osnovni cilj. Ovo je peta sedmica priprema, a još nije ni završen pripremni ciklus, ali svi su se patili za prolaz dalje”, kazao je Jagodić, pa dodao:

“Pribojavao sam se ove utakmice. Igman se dobro postavio i nisu nam napravili niti jednu ozbiljnu priliku. Ovdje su došli da vuku utakmicu do kraja, dovukli su je, ali je nisu završili onako kako su očekivali”, prenosi Sport1.

Share.

Comments are closed.