Ekipa Borca je u okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine kao gost savladala ekipu Zvijezde 09 rezultatom 2:1.

Izjavu nakon utakmice dao je prvo šef stručnog štaba Borca, Vinko Marinović.

“Prije svega čestitam svojim igračima. Znali smo da nas čeka teška utakmica. Zvijezda je pobijedila Zrinjski i to je podiglo ekipu. Kontrolisali smo utakmicu, imali smo 2:0 i još neke prilike. Na kraju došao je taj gol koji smo primili i postojala je opasnost od izjednačenja, ali mislim da smo kontrolisali sve do kraja”, rekao je Marinović.

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 Darko Milisavljević tvrdi kako je njegova ekipa bila ta koja je kontrolisala jedan period utakmice, te da im je malo nedostajalo da dođu do pozitivnog rezultata.

“Prije svega čestitao bih Borcu na pobjedi i smatram da smo odigrali dobru utakmicu. Kontrolisali smo igru prvo poluvrijeme. Dobili smo gol u 45. minutu iz kornera. To ozbiljna ekipa sebi ne smije dozvoliti. Probali smo se vratiti, ali opet u otvaranju poluvremena primamo gol. Vraćamo se, igramo dobro, damo gol za 2:1, ali generalno nismo imali snage da se vratimo. Imali smo jednu šansu, ali opet kažem, malo je falilo. Svi su nas otpisali, ali mi ćemo se boriti do kraja”, rekao je Milisavljević.

U narednom, posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone ekipa Zvijezde 09 će ugostiti ekipu Širokog Brijega, dok će ekipa Borca gostovati ekipi Posušja.

Share.

Comments are closed.