Abdulhakeem Al-Tuwaijri, trener Željezničara, odmah nakon utakmice kazao je zadovoljan svojim timom koji je večeras poražen od Veleža sa 0:1 u derbiju 17. kola PLBiH.

Strateg iz Saudijske Arabije pojavio je se i na konferenciji za medije i govorio malo opširnije o meču protiv Mostaraca.

– Planovi se nisu promijenili, ali neću te stvari dijeliti sa medijima – kazao je Al-Tuwaijri prenosi Sport1, objasnivši i kratku izjavu koju je dao za Arena Sport TV:

aries.mount(zoneId, anchor, { width: 720, height: 405, }); }); })();

– Ponosan sam na njihov trud, mislim da su danas odigrali najbolju utakmicu otkad sam tu. Bili su mnogo bolji od protivnika koji se smatra jačim od nas. Stvorili su više šansi. Mnogo ljudi kritikuje moj tim, ali mislim da je danas na te kritike odgovoreno dobrom igrom.

Mislim da smo bili mnogo bolji tim, a protivnik je dao gol iz jedne šanse. Te stvari nekad naprave razliku, kao što je bilo večeras. Mislim da smo u prvom poluvremenu bili naročito bolji, a imali smo svoje šanse i u drugom dijelu. Sve drugo je sramota.

Moj tim nije sramota, ponavljam, riječ sramota i moj tim ne mogu u istu rečenicu. Na njh sam ponosan. Dalje neću objašnjavati, ne želim ni sebi ni klubu stvoriti probleme – istakao je Abdulhakeem Al-Tuwaijri.

Istakao je da je svjestan gdje je došao.

– Svjestan sam gdje sam došao i koliko je Željo velik klub, znam šta znači ljudima Željo i ponosan sam na to. I vi radite svoj posao, ali uvijek ima dobrih i loših mišljenja novinara, neka mišljenja imaju smisla. Ako sam pričao na telefon tri sekunde ne znači da nisam pratio utakmicu – poručio je Al-Tuwaijri, pohvalivši i Manijake:

– Navijači su najvažnija karika kluba, a ovdje navijači poštuju Želju. Velika je podrška navijača tu su u najtežim trenucima. Moj prijatelj je bio kad se radio stadion, koreografije su danas bile vrhunske. Navijači su uvijek tu.

Share.

Comments are closed.