U zaostaloj utakmici 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipe Tuzla Cityja i Širokog Brijega u srijedu će odmjeriti snage na Stadionu Tušanj s početkom u 13:00.

Uoči posljednjeg treninga koji su igrači Širokog Brijega odradili na igralištu Omerovićka u Prokosovićima utakmicu je najavio Ivan Šaravanja.

„Ova utakmica nam je nova prilika da damo svoj maksimum, pokažemo da vrijedimo i da kao kolektiv zajednički dođemo do cilja. Konačni plasman ne odlučuje se sutra, ali ova utakmica je izuzetno važna. Pozitivan rezultat s Tušnja uvelike bi nam pomogao u psihološkom smislu“, rekao je Šaravanja.

Iskusni branič smatra kako Tuzla City ima znatno bolju ekipu u odnosu na trenutnu poziciju na tabeli.

„Imali su skroman učinak na otvaranju sezone. Upali su u negativan niz koji su uspjeli prekinuti pobjedom nad Željezničarom u prošlom kolu. Poštujemo ih i svjesni smo njihovih kvaliteta, ali mi isključivo moramo gledati sebe. Moramo dati sve od sebe u sutrašnjoj utakmici i pokazati zašto nosimo boje najdražeg i po mnogočemu posebnog kluba“, naglasio je Šaravanja.

Za utakmicu na Tušnju u redovima širokobrijeških Plavo-bijelih ne konkuriraju Jere Vrcić, Ilija Bagarić, Adam Benić, Stjepan Plazonja, Božo Prusina i Di Mateo Lovrić.

Sutrašnji duel sudit će Mateo Musa uz asistenciju Jure Muse i Gorana Ilinčića. Utakmicu možete pratiti uživo na Arena Sport 1 Premium.

Share.

Comments are closed.