Sutra, u zaostaloj utakmici 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Tuzla Citya na tuzlanskom Tušnju dočekuju ekipu Širokog Brijega.

Na današnjoj konferenciji za medije obratili su se trener Saša Krsmanović i igrač Nenad Nikić.

“Sutra nas očekuje utakmica protiv Širokog Brijega. Ciljevi su isti, da ponovimo dobru utakmicu kao protiv Željezničara i da pokušamo da osvojimo tri boda koja bi nas u datom momentu i trenutku izvadila iz ove opasne zone u kojoj se nalazimo. Što se tiče igračkog kadra, kao i prošli put Mašović i Šukilović neće biti u konkurenciji za sastav. Ostali su svi spremni. Očekujem jednu dobru utakmicu, da ponovimo Želju, borbenost, zalaganje i da ponovimo rezultat kao protiv Željezničara, da pobijedimo i da izađemo iz opasne zone”, rekao je Krsmanović.

“Ekipa Širokog Brijega je vrlo dobra ekipa. Znamo ih vrlo dobro, igrali smo protiv njih na početku sezone i na pripremnom periodu. Tako da mislim da smo ih analizirali dobro. Mi imamo jedan vjetar u leđa jer smo prošlo kolo ostvarili pobjedu, tako da ako ponovimo igru protiv Željezničara mislim da možemo lako do tri boda”, rekao je Nikić.

Utakmica između Tuzla Cityja i Širokog Brijega igra se sutra, 6. decembra, od 13:30 na Stadionu Tušanj u Tuzli, uz direktan prijenos na Arena Sport 1 Premium.

Share.

Comments are closed.