Porodica oslobođene izraelske taokinje Elme Avraham odbila je zahtjev premijera Benjamina Netanyahua da se sastane s njim tokom njegove očekivane posjete medicinskom centru Soroka u Beershebi, javljaju hebrejski mediji.

Avraham, 84-godišnja stanovnica kibuca Nahal Oz, vraćena je u kritičnom stanju nakon što joj Hamas nije uspio nabaviti vitalne dnevne lijekove nekih 50 dana. Soroka je saopćila da više nema opasnosti po njen život i da se dalje oporavlja u bolnici.

Ovo je neuobičajena pojava da porodica bivšeg zarobljenika odbija da se sastane s premijerom zemlje, što potencijalno ukazuje na tenzije ili nezadovoljstvo vladinim postupanjem sa situacijom.

Ured premijera zatražio je u srijedu i sastanak s predstavnicima zajednica u pograničnom području Gaze, od kojih su mnogi kritikovali Netanyahuovo postupanje nakon masakra 7. oktobra.

const aries = window.aries.v1;

aries.commands.push(() => { const zoneId = '8544'; const anchor = document.getElementById('_vidverto-135d153cc4d025ac1e4ab1d01c67c63a');

anchor.removeAttribute('id');

aries.mount(zoneId, anchor, { width: 720, height: 405, }); }); })();

Međutim, ni ovaj poziv nije naišao na dobar prijem. Predstavnici nekoliko pograničnih zajednica u Gazi, uključujući one koje je Hamas najteže pogodio tokom masakra, odbili su Netanyahuov poziv da se sastanu, prenosi bnn.network.

Share.

Comments are closed.