Kapiten Fenerbahcea i bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije Edin Džeko je u razgovoru za poljske medije govorio o situaciji u turskom nogometu.

Kako je istakao, glavni razlog dolaska u Fenerbahce je njegova želja da vrati šampionsku titulu u redove ovog kluba, prenosi Klix.

“Moj najvažniji razlog zbog kojeg sam došao u Fenerbahce je povratak šampionske titule u ovaj klub. To želim pokloniti navijačima, to je apsolutni prioritet. I radim sve što mogu da pomognem da se to i ostvari. Srećom, zdrav sam, osjećam se dobro i nadam se da ćemo nastaviti ovako”, rekao je Džeko te dodao:

“Počeli smo veoma dobro, ali na našu žalost i naš najveći rival također. U normalnim okolnostima, nakon serije od deset pobjeda, imali bismo šest ili sedam bodova više od drugoplasiranog na tabeli, no realnost je da je turska liga ove sezone totalno drugačija jer su protivnici jako dobri. Ovo znači da nas čeka veoma teška borba za titulu, u svakoj utakmici moramo dati svoj maksimum i doći do pobjede”.

Dijamant je u karijeri igrao za veliki broj slavnih i vrhunskih klubova pa nije znao šta očekivati u Turskoj, no veoma brzo se uvjerio da je riječ o vrhunskom klubu.

“Volim sve klubove za koje sam igrao, svi su posebni za mene baš kao i Fenerbahce sada. Bilo kako bilo, uvijek sam igrao u Ligama petice pa nisam znao šta očekivati u Turskoj. Ipak, kad sam došao u Fenerbahce, brzo sam shvatio da je to bio dobar potez. Impresioniran sam sa onim što sam vidio. Sve je prevazišlo moja očekivanja. Počevši od trening centra koji izgleda nevjerovatno preko organizacije kluba i navijača koji prate klub gdje god da igramo. Ono što me najviše impresioniralo je stadiom. Jasno je da je Fenerbahce veliki klub i da imam zadatak da svojim iskustvom i podrškom klubu pomognem da se ostvare ciljevi koji su postavljeni pred nas. Donio sam dobru odluku dolaskom ovdje. Ponosan sam što sam kapiten kluba jer to nije mala stvar. Zaista sam ponosan i počastvovan što mi je ukazana ta mogućnost”, dodao je Dijamant koji bi želio da ostvari plasman na još jedno veliko takmičenje sa reprezentacijom BiH.

“Zadovoljan sam sa svime što je bilo i zaista se ne osvrćem nazad u smislu da se pitam da li je nešto moglo biti bolje jer je očigledno da uvijek može bolje. Hvala Bogu na svemu što mi se desilo, bio sam veoma sretan što nisam imao ozbiljnije povrede, igrao sam za velike klubove i sada sam dio najvećeg turskog kluba zbog čega sam posebno zadovoljan. Nadam se da mogu igrati još nekoliko godina na vrhunskom nivou, možda je jedina neispunjena želja učestvovanje sa reprezentacijom BiH na još jednom velikom takmičenju jer bi to definitivno bila kruna na moju karijeru”, dodao je.

Za kraj je istakao da ga bivši nogometaš Željezničara Amir Spahić asocira na poljski nogomet jer mu je on mnogo pričao o tome.

“Kada kažem “poljski nogomet”, ove riječi me automatski vraćaju u vrijeme kada sam igrao za Wolfsburg. Tamo me posjetio veliki prijatelj Amir Spahić koji je tada igrao za Wrocław. Mnogo je pričao o poljskom nogometu i često je dolazio kod mene tako da sam te priče čuo mnogo puta. Za mene je to kao veza sa poljskim nogometom. I naravno, kada sada čujete Poljska, u nogometnom smislu, prva asocijacija je Robert Lewandowski”, završio je naš kapiten.

Share.

Comments are closed.