Infrastrukturni radovi prioritet na Gradskom stadionu Donji Vakuf

Fudbalski klub Radnik iz Donjeg Vakufa jedan je od klubova sa najbogatijom historijom u Vrbaskoj regiji. Osnovan je davne 1927. godine i u proteklih 96 godina postojanja ostvario je zavidne sportske rezultate.

Danas ovaj klub okuplja oko 200 nogometaša različitih uzrasta u selekcijama cicibana, predpionira, pionira, kadeta i seniora koji su se u 2023. godini natjecali u različitim rangovima. U Radniku su posebno ponosni na omladinske selekcije koje nižu odlične rezultate.

Predpioniri su ponovno bili prvaci SBK i sudjelovali na državnom prvenstvu a sve omladinske selekcije su postigle odlične rezultate kako u prvenstvenim tako i na turnirskim mečevima u BiH i inostranstvu. Seniorska selekcija bori se za povratak u Drugu ligu Zapad.

„ Kada se osvrnemo iza sebe u ovoj godini koja je polako na izmaku, možemo biti zadovoljni urađenim kako na sportskom tako i u infrastrukturnom segmentu. Kada je u pitanju sportski segment naš fokus je na jačanju i razvoju omladinskog pogona, dok su infrastrukturni radovi naš prioritet a sa ciljem da stoti rođendan kluba dočekamo na moderno opremljenom stadionu,“ istakao je  Vehidin Purivatra, Predsjednik Uprave FK Radnik Donji Vakuf.

Cijelu 2023. godinu Uprava je intenzivno radila na uređenju Gradskog stadiona i pripadajućih infrastrukturnih objekata pri stadionu.

Ove aktivnosti imaju za cilj, stvoriti što bolje uslove za sve selekcije FK Radnik, ali i ne samo njih. Naime, na istom stadionu trenažni i natjecateljski proces obavljaju kadetska i seniorska selekcija ŽNK Iskra Bugojno, te seniori NK Jajce.

„ Uz podršku načelnika Donjeg Vakufa Huse Sušića, Sportskog Saveza, nadležnih Kantonalnih ministarstava, sponzora, prijatelja kluba i po prvi puta Federalnog ministarstva sporta, ove godine smo izvršili radove na postavljanju novih golova koji zadovoljavaju sve UEFA i FIFA standarde, adaptirali i izmjestili klupe za rezervne igrače i službena lica, izvršili adaptaciju službenih prostorija za suce, postavili nova ulazna vrata u stadionski objekat… U slijedećoj fazi planiramo poboljšati uvjete za gledatelje na tribini, snimatelja, standardizirati ogradu, te ugradnjom reflektora produžiti vrijeme korištenja stadiona u ljetnjem periodu,“ dodaje Purivatra.

Istovremeno sa infrastrukturnim projektima Uprava se maksimalno angažuje na nabavci sportske opreme neophodne za rad ali i planira u narednoj godini učiniti dodatne napore za učešće trenera u njihovoj edukaciji.

ENI news

Share.

Comments are closed.