John Obi Mikel završio je bogatu karijeru prije dvije godine u Kuvajtu. Nigerijski veznjak igrao je za Lyn, Chelsea, Tianjin, Middlesbrough, Trabzonspor i Stoke, a za Nigeriju je odigrao 91 utakmicu te zabio šest golova.

Kroz karijeru je zaradio dovoljno novca da osigura ugodan život sebi i svojoj porodici, no priznao je da su tu postojali problemi.

“To je nešto o čemu se ne priča puno, ali kada dođete iz Afrike, novac koji zaradite nije vaš. U Africi imate svoje rođake. Tvoja sestra će se udati za nekog tipa koji samo želi ući u porodicu fudbalera i osigurati sebi egzistenciju. Novac za sestru onda ide njemu i on s njim radi šta hoće”, rekao je Mikel pa dodao:

“Ponekad moraš reći da je dosta. Meni se ovo dogodilo prije pet godina. Rekao sam da to radim otkako igram fudbali da moram prestati. Tada postaješ negativac, više te ne kontaktiraju, ali moraš biti jak. Reći će vam ako ne pošaljete novac, da ćete izaći u medijima. Nakon svega što sam napravio za njih, moja porodica me ucjenjivala.”

Share.

Comments are closed.