Nakon što su se vratili ove godine u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, rukometni klub Čelik je nakon 8. kola izbačen iz prve lige BiH.

Ovo je odluka komesara takmičenja i izbacivanje nije jedina kazna ekipa Čelika novčano je kažnjena sa 1000 KM.

Podsjetimo, ekipa Čelika nije odigrala utakmice šestog i osmog kola što sukladno propozicijama takmičenja podliježe ovako strogoj kazni.

Utakmica šestog kola koju je Čelik trebao odigrati sa dobojskom Slogom na domaćem terenu registrovana je rezultatom 0:10, kao i utakmica osmog kola kada je Čelik trebao ugostiti ekipu Konjuha.

“Temeljem odredbi član 90 Propozicija takmičenja Rukometni klub Čelik se isključuje iz daljnjeg takmičenja BH Telecom Premijer lige, ostvareni rezultati rukometnog kluba Čelik iz dosadašnjeg dijela prvenstva se brišu, a rukometni klub Čelik se ne može vratiti u najviši rang takmičenja Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine u vremenskom periodu od najmanje tri (3) godine, i to uz uvjet izmirenja svih obaveza prema Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine”, stoji u odluci objavljenoj u biltenu broj osam.

Odluka stupa na snagu danom donošenja i u skladu sa članom 17 Propozicija takmičenja objavom Bitena/Glasnika 8 se smatra da je Odluka uručena svim zainteresiranim stranama.

Share.

Comments are closed.