Ekipu Sarajeva sutra, u okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, očekuje zahtjevno gostovanje u Posušju kod istoimene ekipe.

Uoči ove utakmice za You Tube kanal bordo kluba izjavu je dao šef stručnog štaba Simon Rožman.

On se najprije osvrnuo na prethodni okršaj sa Borcem na Koševu (1:1).

“Sad smo u miru analizirali utakmicu i apsolutno nismo zadovoljni prvim poluvremenom, dok je drugo bilo na željenoj razini. Kako je meč išao prema kraju s energijom s klupe smo bili bolji. Baš sam sretan zbog ekipe da smo na kraju dali taj gol. Tražili smo i drugi, ali nije bilo dovoljno vremena. Pozitivno smo ušli u novu sedmicu”, rekao je Rožman.

Istaknuo je kako sujedino fokusirani na sutrašnju utakmicu, a da će o svemu ostalome razmišljati nakon nje.

“Ispred nas je jako bitna utakmica pa ćemo se onda fokusirati za dalje. Mi kao ekipa smo stekli dosta iskustva kako se ponašati na gostovanju. Nismo bili na svim utakmicama onakvi kakvi mislim da trebamo biti. Fokus je bio na tome, a kada završi meč s Posušjem razmišljat ćemo dalje. Bitan je period ispred nas, trebamo se dići na višu razinu. Sami igrači nisu zadovoljni nekim stvarima, tako da ćemo na tome raditi tokom reprezentativne pauze”, izjavio je Rožman.

Iznio je i mnogo pohvala na račun sutrašnjeg protivnika, a dodao je i da su njegovi igrači “dužnici s igrama u gostima”.

“Posušje je ekipa koja se želi nadigravati i u svakom momentu se vidi šta žele na terenu. Imaju dobre rezultate i praktično ih niko nije mogao pobijediti kući. Mi smo dužnici s igrama u gostima, u tom smjeru razmišljamo i nadam se da ćemo pokazati dobar gard, energiju, a kvalitete nam ne fali da odigramo meč na razini koja će donijeti i bodove”, kazao je Rožman.

Za kraj je govorio i o zdravstvenom biltenu te je otkrio da se u tim vratio odlični brazilski napadač Renan Oliveira.

“Renan se vraća apsolutno, kao što smo i najavili. Anđušić, Zeljković i Duraković će biti van terena još nekoliko sedmica. Mislim da će se vratiti nakon reprezentativne pauze”, zaključio je Rožman.

Utakmica Posušje – Sarajevo igra se sutra (subota) od 20:45, a direktan TV prijenos možete pratiti na Arena Sport 1 Premium.

Share.

Comments are closed.