Ekipe Sarajeva i Borca su večeras na Gradskom stadionu Koševo podijelile bodove u derbiju 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon utakmice izjavu za Arena Sport TV dao je šef stručnog štaba Sarajeva, Simon Rožman.

“Jako loše smo krenuli u utakmicu. Rani gol nas je poremetio u svemu. Nismo bili na vrhunskom nivou, ali smo bili karakterni i mislim da je gol zasluga toga. Mislim da je zasluženo došlo do izjednačenja. Mislim da kako je utakmica išla moramo biti zadovoljni bodom”, rekao je Rožman i dodao:

“Baš je težak period. Dosta smo mijenjali terene i imamo dosta povreda. Svi su dečki nekako blizu. Danas je Francis bio taj koji je ušao. Želimo da čuvamo njihove karijere, razmišljamo zaista na duže staze. Renan je bio možda danas na pola, ali nisam želio rizik. Nadamo se većem nivou nakon zimskih priprema. Mislim da imamo prave igrače.”

Za sam kraj osvrnuo se na nekadašnju izjavu da tim ne smije imati dva uzastopna poraza i činjenicu da je večeras uspio izbjeći drugi poraz.

“To je jako bitno. to je mentalitet koji želimo izgraditi i kad je nešto loše moramo odmah okrenuti to. Ne smijemo biti u depresiji i da padamo. Nismo idealni, ali pokušavamo izvući iz maksimum. Drugo poluvrijeme mislim da je bilo dobro išla je ibrže lopta i mislim da smo zaslužili gol”, završio je Rožman.

Ekipa Sarajeva u narednom kolu gostuje ekipi Posušja.

Share.

Comments are closed.