Trener zagrebačkog Dinama Sergej Jakirović je sinoć nakon debakla protiv Balkanija drugom kolu UEFA Europske Konferencijske lige na konferenciji za medije najavio da će razmisliti i ujutru odlučiti da ostaje na mjestu šefa stručnog štaba. 

Jakirović je bio strašno bijesan zbog neočekivanog poraza i javno je prozvao igrače za ono što su pokazali ili nisu pokazali na stadionu Fadilj Vokri u Prištini.

“Kad prespavam donijeću odluku jer smatram da sam i ja odgovoran za ovo. Najgore je kad govoriš da te neko buši, ali kad izađeš na teren, onda se moraš zapitati zašto se to događa. Ovo je za mene najteži poraz. Ovo nema veze sa vezom, ovo je bruka. Nezamislivo je ovo za mene. Izvinjavam se svim navijačima Dinama koji ovo ne zaslužuju. Ja snosim odgovornost za ovo, ali se i igrači trebaju zapitati u dubini svoje duše šta rade, jer ovo klub poput Dinama ne zaslužuje”, rekao je Jakirović.

Djelovalo je da će jutros podnijeti ostavku, ali kada je “ohladio glavu”, odlučio je da ostane i dobio je podršku rukovodstva kluba.

Dinamo je prije Balkanija izgubio i derbi od Hajduka u domaćem prvenstvu, pa bi prvi sljedeći kiks ipak mogao da promijeni stav ljudi koji odlučuju na Maksimiru.

Podsjetimo, Jakirović je ovu sezonu započeo kao trener Rijeke, a na klupu Dinama je došao nakon što je Igor Bišćan dobio otkaz. Zbog toga je u Rijeci postao “persona non grata”.

Share.

Comments are closed.