Simon Rožman i Nermin Bašić, treneri Sarajeva i Željezničara, poznaju se iz Slovenije i predstojeći vječiti derbi na Koševu bit će im šesti put da su na suprotnim stranama.

Bašić će sjediti na klupi Želje protiv Sarajeva iako je svoj mandat poslije pobjede nad Širokim Brijegom stavio na raspolaganje. Upravni odbor kluba s Grbavice ukazao mu je povjerenje i odbio njegovu ostavku.

Ukupno su Rožman i Bašić bili šest puta jedan naspram drugog, a dva trenera imaju po dvije pobjede, dok je jedan njihov duel završen remijem.

Prvi put Rožman i Bašić susreli su se 17. marta 2019. godine. Bašić je trenirao Goricu, Rožman Domžale, a bh. trener izašao je kap pobjednik rezultatom 2:1.

aries.mount(zoneId, anchor, { width: 720, height: 405, }); }); })();

U narednom duelu, 5. marta 2022. treneri su promijenili klubove, a duel Rožmanovog celja i Bašićevog Radomlja okončan je rezultatom 0:0.

U maju 2022. Bašić je s Radomljem pobijedio Rožmanovo Celje rezultatom 2:1.

Posljednja dva dvoboja pripala su slovenskom stručnjaku.

Rožman je kao strateg Domžala nadmudrio Bašićevo Radmlje pobjedom 3:1 u septembru 2022., a u novembru iste godine Rožman je s Domžalama ostvario i gostujući trijumf protiv Bašićevog Radomlja rezultatom 2:0.

Bašić je već vodio Želju u jednom duelu protiv Sarajeva. U maju ove godine na Koševu je završilo rezultatom 2:2. Bordo tim je s klupe predvodio Mirza Varešanović.

Simon Rožman će debitovati u vječitim derbijima.

Sarajevo i Željezničar snage u nedjelju, osmog oktobra, s početkom u 20.30 sati.

Bordo tim nakon osam odigranih utakmica ima 16 bodova i drugi je na tabeli, dok je Željo sedmi sa 12 bodova i utakmicom više.

Share.

Comments are closed.